miercuri, 21 ianuarie 2015

Bunicuţa „Rambo“




Bunicuţa „Rambo“:

O femeie din Ucraina de aproape 70 de ani se antrenează cot la cot cu soldaţii



Bunicuţa „Rambo“: O femeie din Ucraina de aproape 70 de ani se antrenează cot la cot cu soldaţii. Ekaterina Bilik are 68 de ani şi vrea să lupte împotriva separatiștilor din estul Ucrainei.
O bunică din Ucraina, de 68 de ani, a fost supranumită „Răzbunătoarea“ după ce a dus la capăt un antrenament militar dur, alături de cadeţii armatei ucrainene ce sunt şi cu 40 de ani mai tineri ca ea. Bunica „Răzbunătoare“ este Ekaterina Bilik, din Ucraina. Ea s-a antrenat alături de cadeţi, rostogolindu-se în câmpuri acoperite de zăpadă, sărind în picioare şi trăgând cu arma, alături de colegii ei mai tineri, notează „Daily Mail“. Ekaterina se pregăteşte acum să ia parte la luptele grele ce se poartă în estul Ucrainei, între separatiştii proruşi şi soldaţii guvernului. „Am trăit aici toată viaţa şi am supravieţuit ocupării naziste şi sovieticilor.
Cred că trebuie să lupţi pentru ceea ce este drept şi pentru a ne asigura că nu mai vedem o asemenea ocupaţie din nou. Am vrut să fiu un exemplu, să le arăt tinerilor că nu contează câţi ani ani, pot aduce o schimbare, de aceea am decis să mă înrolez“, spune bunicuţa. Purtătorul de cuvânt al armatei, Natalia Işenko, a confirmat că Ekaterina a luat parte la aceleaşi antrenament militar ca şi ceilalţi recruţi, ce aveau cu 40 de ani mai puţin ca ea, şi că femeia a trecut toate testele necesare. Ea poate folosi o armă cu aceeaşi acurateţe ca şi ceilalţi. După terminarea antrenamentului, Ekaterina spune că e gata să se ducă pe front. Agenţia de ştiri locală Tengrinews spune că alţi bărbaţi din escadronul ei au numit-o „Răzbunătoarea“, datorită modului în care vorbea despre separatiştii proruşi. „Trebuie să le transmitem mesajul că Ucraina este o ţară liberă, şi dacă nu le place, să se ducă în Rusia“, spune Ekaterina.



Sursa: adev.ro