miercuri, 4 februarie 2015

Sculptorul troiței de la Mănăstirea Diaconești a realizat copia fidelă a bustului Părintelui Arsenie Boca într-o singură zi



Sculptorul troiței de la Mănăstirea Diaconești a realizat copia fidelă a bustului Părintelui Arsenie Boca într-o singură zi



Destinul sumbru trăit în Norvegia i-a schimbat radical viața lui Iulian Postolache din Comănești. El consideră că toate piedicile plecării din țară și toate evenimentele petrecute la Oslo, au fost o lecție de viață. Pe lângă faptul că persoana care îi promisese ajutor nu a mai fost de găsit, un fost preot, originar din Poduri pe nume Leașcu Petrică i-a promis cazare dispărând cu 5.000 de coroane norvegiene. A urmat căutarea unui loc de muncă, zi de zi, și în cele din urmă după găsirea acestuia, a întâmpinat probleme cu plata muncii depuse. Toate acestea au pus amprenta pe viața trăită anterior. Astfel, confruntându-se cu aceste probleme, a privit cu alți ochi viața și modul de a trăi. Fiindu-i impregnate în minte învățămintele din cărțile Părintelui Arsenie Boca, a simțit că rugăciunile îi umplu singurătatea de la Oslo.

Ultima perioadă a șederii în Norvegia a fost de bun augur, pentru că Iulian a mers la un magazin de artă și a cumpărat material pentru sculptură. Într-o singură zi, în condiții dificile, în baia garsonierei, fără pauză și fără să obosească a realizat această minune – bustul părintelui Arsenie Boca - fiind de o fidelitate izbitoare. Emoțiile reușitei au fost extraordinare pentru că ”nu era tata sau eu”, ci era Părintele Arsenie Boca, spune dl. Iulian.

Iulian Postolache, a avut în viața lui alte două reușite în sculptură: prima dată în liceu, când maistrul a fost uimit de lucrarea ”Eminescu” cu care a ocupat locul al II-lea la Olimpiada de sculptură pe țară, apoi cu opera ”Brâncuși”.

Îi dorim să continue această chemare pe care o are de la Dumnezeu, și operele sale pot fi amplasate la loc de cinste pentru a fi admirate de locuitorii din Comănești și din împrejurimi. Este păcat să se irosească acest talent nativ!