miercuri, 13 noiembrie 2013

Nadia Comăneci este așteptată la Gala sportului din Onești


Nadia Comăneci, fosta multiplă campioană olimpică, mondială și europeană de gimnastică, este invitatul special al Galei sportului din Onești, programată a avea loc pe 22 noiembrie la Sala Sporturilor din localitate.

Inițiativa invitării sportivei la evenimentul ce se va desfășura în municipiul unde aceasta și-a început cariera sportivă, prilejuit de împlinirea a 40 de ani de activitate a Clubului Sportiv Municipal Onești - sub al cărui siglă a activat aceasta - aparține primarului Laurențiu Neghină.

Acesta a precizat că "marea performeră a sportului internațional a acceptat invitația și va fi prezentă la eveniment". "Cred că trebuie să devină o normalitate de a aduce mereu și mereu un omagiu celor care au plecat din municipiul nostru pentru a cuceri, prin performanțe unice, inimile oamenilor de ori unde s-ar afla ei. Am început cu sportul pentru că am avut o prințesă, încoronată, apoi, drept regină a gimnasticii chiar în timp ce activa în Onești ca sportivă. Municipalitatea consideră drept o onoare să o avem alături într-un moment aniversar al clubului unde și-a început activitatea, împreună cu mulți dintre cei ce i-au netezit calea pentru performanță, dar și alături de sportivi oneșteni ce și-au pus amprenta în palmaresul sportului românesc, în ultimele patru decenii", a explicat Neghină.

Evenimentul include Gala festivă de premiere a sportivilor medaliați la competiții naționale și internaționale care au reprezentat clubul oneștean de-a lungul anilor și un simpozion având drept subiect "Resursele sportului românesc", precum și demonstrații de gimnastică, judo, haltere, arte marțiale, susținute de campioni naționali și medaliați la importante competiții mondiale ori europene.

AGERPRES